
-грыбы (шампіньёны) - 400 г
-рыс- 3/4 шкл.
-яйка курынае- 4 шт
-малако- 100 мл
-каўбаса (вараная) - 150 г
-пятрушка дробна нарэзаная - 3-4 ст. л.
-соль
-перац чорны
-часнык (грануляваны)
-сыр цвёрды - 50 г
Калі няма гатовага рысу - адварыць. Грыбы пачысціць, парэзаць дробна і пасмажыць.
Пасаліць, паперчыць. патэльню вышмараваць маслам і пасыпаць сухарамі рыс пакласці ў патэльню, разраўняць і трохі ўтрамбаваць.
Каўбасу парэзаць кольцамі і пакласці на рыс. зверху насыпаць грыбы ўзбіць малако з яйкамі, соллю і сечанай пятрушкай сумессю заліць запяканку пасыпаць цёртым сырам і ў духоўку.
Духоўку разагрэць да 180 градусаў. Запякаць 25-30 хвілін.

|