
-рыс – 350 г
-малако - 1 л
-масла сметанкавае - 1 ст.л.
-яйка - 3 шт.
-слівы – 300 г
-цэдра (цытрынавая цёртая) - 1 ст.л.
-мука пшанічная - 1 ст.л.
-цукровая пудра – 100 г
-ванільны цукар - па густу
-соль - па густу.
Рыс бланшуйце 5 хвілін, затым заліце гарачым малаком, пасаліце, сварыце да гатовасці і астудзіце. Бялкі адлучыце ад жаўткоў.
Рыс перамяшайце з маслам, ванільным цукрам, дробна нарэзанымі слівамі, цэдрай, яечнымі жаўткамі.
Яечныя бялкі ўзбіце з цукровай пудрай, дадайце муку, перамяшайце, злучыце з рысам.
Атрыманую масу выкладзіце ў змазаную маслам і пасыпаную сухарамі форму.
Запякайце пры 200 С да гатовасці. Запяканку падавайце з кісялём, варэннем ці джэмам.

|