
-рыс - 100 г
-яйка курынае - 10 шт
-малако (1 гарбатны кубак)
-масла сметанкавае- 100 г
-соль
Адварыць рассыпісты рыс у салёнай вадзе. Узбіць 10 яйкаў з малаком, пасаліць. Форму вышмараваць, пакласці рыс. Рыс заліць узбітымі яйкамі і паставіць форму ў нагрэтую духоўку да 180 С.
Пякчы да гатовасці, прыкладна 45 хвілін. На гарачую запяканку пакласці кавалак сметанкавага масла і даць яму раўнамерна размеркавацца па запяканцы.
Для таго, каб раніцай хутчэй прыгатаваць такі сняданак, можна з вечара адварыць рыс і прыбраць яго ў халадзільнік.
Калі ў яйкі дадаць сыр, тыпу Фета, таксама будзе смачна. Да гэтай запяканкі можна падаць які-небудзь соус.
Вельмі смачна з ткемалі, ці з кетчупам, ці са смятанай.

|