Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    РЫСАВАЯ ЗАПЯКАНКА З ЯБЛЫКАМІ ЦІ СЛІВАМІ

    - 1,5 шклянкі рысу,

    -1,5 шклянкі вады,

    -1,5 шклянкі малака,

    - 1 ст. лыжка сметанкавага масла (маргарыну),

    - соль,

    - 2 ст. лыжкі цукру,

    - ванілін,

    - 6-7 кісла-салодкіх яблыкаў (ці 500 г свежых ці замарожаных сліў),

    - 3-4 ст. лыжкі цукру для садавіны,

    - ванільны цукар ці карыца,

    - сметанкавае масла (маргарын) для формы,

    -молатыя сухары для формы,

    - смятана ці фруктовы сок.

     

    Рыс некалькі разоў прамыць, даць вадзе сцячы, усыпаць у кіпячую ваду з малаком, дадаць масла (маргарын), соль, пагатаваць, дадаць цукар, ванілін, перамяшаць, дагатаваць на слабым агні (на рассякальніку).

    Яблыкі вымыць, ачысціць, нарэзаць тонкімі лустачкамі (са сліў выняць костачкі і распалавініць).

    Рондаль ці форму для выпечкі вышмараваць маслам, пасыпаць сухарамі, выкласці папластава рыс і садавіну, пасыпаючы цукрам з ванільным цукрам ці карыцай (верхнім павінен быць пласт рысу, пасыпаны молатымі сухарамі), змясціць у гарачую духоўку на 30-40 хвілін.

    Падаваць са смятанай ці фруктовым сокам.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (26.08.2014)
    Праглядаў: 160 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar