
-2 ст. л аліўкавага алею
-1 цыбуліна, дробна парэзаная
-2 г. л насення маку
-2 г. л насення гарчыцы
-250 г карычневага рысу
-1 (400 г) слоік парэзаных кансерваваных памідораў
-1 ст. л таматавага пюрэ
-1 л гародніннага булёна
-175 г замарожанага гарошку
-1 (410 г) слоік кансерваванай сумесі фасолі, прамыць
-4 памідора, парэзаных
-175 г сыра мацарэла, парэзанага кубікамі
Kарычневы рыс цвярдзейшы, чым іншыя гатункі, што надае гэтай запяканцы асаблівасць.
1. Нагрэць аліўкавы алей ў вялікім рондалі. Абсмажыць цыбулю на працягу 5 хвілін да мяккасці. Дадаць мак і гарчыцу і рыхтаваць яшчэ 1 хвіліну, калі насенне пачне патрэскваць, яно гатовае.
2. Дадаць рыс, памідоры, таматавую пасту і булён і давесці да кіпення; варыць 30-40 хвілін.
3. Дадаць гарошак і фасоль і рыхтаваць яшчэ 5 хвілін. Да гэтага часу рыс павінен быць далікатным і амаль уся вадкасць павінна выпарыцца. Прыправіць па густу.
4. Разагрэць грыль. Перакласці сумесь на вялікую талерку і разраўняць зверху. Раскласці зверху пластамі памідоры і сыр. Запекчы пад грылем да залацістага колеру.

|