
-рыс- 1 шкл.
-пячонка ялавічная - 0.5 кг
-яйка курынае - 2 шт
-сліўкі ці малако - 1.3 шкл.
-маянэз- 2 шкл.
-морква - 1 шт.
-цыбуля рэпчатая- 1 шт.
-часнык (па жаданні) - 2 зуб.
-сыр цвёрды- 2 шкл.
-зеляніна (пятрушка + салера) - 1.2 пуч.
-соль
- чорны і духмяны перац
-мушкатавы арэх -малако
Рыс адварыць. З пячонкі зняць плёнкі, прамыць, прапусціць праз мясасечку. Цыбулю і часнык дробна нарэзаць, не змешваючы, моркву нацерці. Яйкі злёгку ўзбіць з малаком, 2 ст. лыжкамі маянэза, соллю і перцам.
Цыбулю і моркву спасераваць у алеі, дадаць сліўкі, выпарыць лішнюю вадкасць, адставіць. Пячонку змяшаць з дробна рэзаным часныком, пакінутым маянэзам, соллю, спецыямі (не забывайце мушкатавы арэх!), дробна нарэзанай зелянінай.
Духоўку паставіць на нагрэў да 200 - 210 С. Форму вышмараваць маслам і абсыпаць сухарамі (ці манкай). Выкласці 1 /2 частку варанага рысу, паліць 1 /2 яечнай сумесі, пакласці некалькі кавалачкаў сметанкавага масла.
На рыс выкласці пячоначны фарш, на фаршы размеркаваць гароднінную пасероўку і накрыць пакінутай часткай рысу.
Заліць яечнай сумессю, паставіць у нагрэтую духоўку на 20 - 25 хвілін. Выняць, пасыпаць цёртым сырам і запякаць яшчэ 10 - 15 хвілін.

|