
-рыс (круглы) - 2 шклянкі
-цыбуля рэпчатая (чырвоная) - 2 шт.
-сыр – 50 г
-сасіскі - 6 шт.
-яйка - 5 шт.
-кроп - 4 галінкі
-соль - па густу
-спецыі - па густу.
Рыс старанна прамыць. У рондаль ўліць 4 шклянкі вады, дадаць соль, спецыі і давесці да кіпення. Усыпаўшы рыс, варыць пад вечкам 5 хвілін на моцным агні. Потым рыхтаваць яшчэ 5 хвілін на сярэднім агні.
Давесці да гатовасці на працягу 10-15 хвілін на слабым агні. Зняўшы з агню, астудзіць. Адлучыць яечныя жаўткі ад бялкоў. Бялкі ўзбіць у пышную пену і акуратна змяшаць з астыўшым рысам.
Дадаўшы да рысу сечаны кроп, яшчэ раз перамяшаць. Нарэзаць цыбулю кубікамі, выкласці ў патэльню з разагрэтым маслам і абсмажыць да празрыстасці.
Злёгку астудзіўшы, змяшаць абсмажаную цыбулю з жаўткамі. Сасіскі разрэзаць уздоўж на палоўкі. У форму, змазаную маслам, выкласці палову рысавай масы. На рыс выкласці цыбульна-жаўтковую сумесь і палоўкі сасісак.
Зверху пакрыць пакінутым рысам і разраўняць. Пасыпаўшы цёртым сырам, адправіць запяканку ў разагрэтую духоўку.
Выпякаць рысавую запяканку з сасіскамі каля 30 хвілін пры 200 С да утварэння румянай скарыначкі.

|