-750 г тварагу,
-200 г кансерваванага ананаса,
-3 яйкі,
-3 ст.л. цукру,
-2 ст.л. паніровачных сухароў,
-1 ст.л. сметанкавага масла,
-3 г.л. манных круп,
- ванільны цукар,
-разынкі,
-1 цытрына (цэдра).
У аднаго яйка адлучыць жаўток ад бялку, злучыць бялок з астатнімі яйкамі і з цукрам ўзбіць.
На паўгадзіны заліць разынкі вадой, затым адкінуць іх на друшляк. Перамяшаць тварог, манныя крупы, цэдру цытрыны, разынкі і ванільны цукар, затым дадаць ўзбітыя з цукрам яйка і зноў да аднастайнасці перамяшаць.
Узяць круглую форму, вышмараваць яе сметанкавым маслам і абсыпаць сухарамі, на дно пакласці ананас, зверху - тварог.
Жаўток, які застаўся, трохі ўзбіць, абшмараваць масу зверху і запекчы на працягу 40 хвілін у разагрэтай да 180 градусаў духоўцы.
|