-4 яйкі,
-500 г тварагу,
-5 ст.л. цукровага пяску,
-75 г манных круп,
-цэдра і сок 1 цытрыны,
-75 г разынак,
-500 г яблыкаў,
-1 ст.л. разрыхляльніка,
-соль,
-ваніль.
Яблыкі нарэзаць тонкімі долькамі (уздоўж), змяшаць з цукрам, цытрынавым сокам, цэдрай і разынкамі.
Пакінуць на 1 гадзіну прамарынавацца. Жаўткі расцерці з тварагом, дадаць ванільны цукар, манныя крупы, разрыхляльнік. Бялкі ўзбіць з цукрам і дробкай солі.
Узбітыя бялкі змяшаць з тварогавай масай і замарынаванымі яблыкамі. 1/3 яблычных долек адкласці для ўпрыгожвання запяканкі.
Тварогавую масу выкласці ў змазаную маслам і пасыпаную сухарамі форму, зверху веерападобна выкласці пакінутыя яблычныя долькі. Запякаць у разагрэтай да 180 градусаў духоўцы 35-40 хвілін.
Падаваць са смятанай ці ўзбітымі сліўкамі.
Парада: Калі тварогавая маса будзе занадта густой, можна дадаць 1-2 ст.л. смятаны. Тады густ запяканкі будзе больш далікатным.
|