-500 г тварагу дамашняга,
-200 г сыра цвёрдага,
-4 яйкі,
-2 зубчыка часныку,
-1 пучок зялёнай цыбулі,
-2 г. л. сметанкавага масла,
-1 г.л. папрыкі,
- кайенскі перац,
-кінза,
- манныя крупы ці паніровачныя сухары,
-соль.
Працерці тварог скрозь дробнае сіта, на дробнай тарцы пацерці сыр, дробна пасекчы часнык і зеляніну, ўсё перамяшаць.
Адлучыць бялкі яйкаў ад жаўткоў, у моцную пену з соллю ўзбіць бялкі, жаўткі расцерці дабяла і дадаць у тварогавую сумесь разам з папрыкай, чорным і кайенскім перцам, паступова ўвесці ўзбітыя бялкі, акуратна змешваючы.
Выкласці сумесь у формы для суфле, змазаныя маслам і прысыпаныя сухарамі ці манкай, паставіць на 15-20 хвілін у разагрэтую да 200 градусаў духоўку.
|