-раска - 700 г
-сметанкавае масла -100 г
-мука - 125 г
-малако - 300 мл
-сыр - 50 г
-рыс - 50 г
-яйка - 2 шт.
-соль - па густу
-перац - па густу
Лісце раскі дбайна прамыць і адварыць у салёнай вадзе на працягу 15 хвілін, адкінуць на сіта, прамыць халоднай вадой, даць сцячы і дробна нарэзаць. Рыс, адварыць, не разварываючы, у салёнай вадзе і прамыць халоднай вадой. У асобным рондалі разагрэць смятанкавае масла і спасераваць муку, дадаць, памешваючы, раску і рыс, спасераваць разам 5 хвілін і, не перастаючы памешваць, уліць цёплае малако. Пасаліць, паперчыць і выкласці ў змазаную маслам і абсыпаную сухарамі гусятніцу. Заліць узбітымі яйкамі з цёртым сырам і запекчы ў духоўцы.
|