- бульба - 3 шт.
- яйка - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
- паніровачныя сухары - 2 ст.л.
Гарачую адвараную бульбу ў "мундзіры" чысцяць, праціраюць на тарцы, злёгку астуджаюць і змешваюць з сырымі яйкамі, па жаданні можна дадаць пасераваную рэпчатую цыбулю. Атрыманую бульбяную масу кладуць на змазаную тлушчам і пасыпаную сухарамі бляху пластом 3 - 4 см, паверхню змазваюць яйкам, ці яйкам са смятанай, ці адной смятанай і запякаюць. Запяканку можна прыгатаваць з фаршамі: грыбным, мясным, гароднінным. У гэтым выпадку фарш укладваюць паміж пластамі бульбяной масы.
|