-бульба - 213 г
-яйка варанае - 1/2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 12 г
-рыс - 10 г
-сметанкавае масла - 10 г
-сухары молатыя - 5 г
-соус сметанавы - 50 г
-смятана - 5 г
-соль
З бульбы і яйкаў прыгатаваць бульбяную масу. Прыгатаваць фарш: адварыць рыс у вялікай колькасці вады, дробна пасекчы яйка і нарэзаць дробна рэпчатую цыбулю. Цыбулю спасераваць, злучыць з яйкам, рысам, пасаліць і перамяшаць. На патэльню, змазаную маслам і пасыпаную сухарамі, пакласці палову бульбяной масы пластом 1,5 см, на яе - фарш. Зверху зачыніць другой паловай бульбяной масы. Паверхню выраўняць, вышмараваць смятанай. Запякаць у духоўцы пры тэмпературы 250°С да утварэння падрумяненай скарыначкі. Гатовую запяканку злёгку астудзіць, разразаць на порцыі. Перад падачай паліць смятанкавым маслам ці смятанавым соусам. Запяканку можна прыгатаваць з адной бульбяной масы, без фаршу; замест рысу можна выкарыстоўваць грыбы.
|