-грыбы – 400 г
-бульба – 800 г
-сліўкі – 200 г
-смятана – 250 г
-сметанкавае масла – 80 г
-часнык - 2 зубчыка
-сыр (цёрты) - 6 ст.л.
-чорны перац (молаты),
-соль - па густу.
Загадзя нагрэць духоўку да тэмпературы 180 С. Вышмараваць вялікую і плоскую форму для запяканкі 40 г сметанкавага масла. Ачысціць часнык, прапусціць праз часныкавыціскалку і пасыпаць форму. Хутка, але старанна прамыць грыбы, пачысціць і нарэзаць тонкімі лустачкамі. Пачысціць бульбу, нарэзаць вельмі тонкімі лустачкамі. Палову бульбы раскласці ў форме, пасаліць, паперчыць і зверху раскласці грыбы, а потым пакінутую бульбу. Яшчэ раз пасаліць і паперчыць. Змяшаць сліўкі са смятанай і раўнамерна заліць бульбу. Пасыпаць сырам, а потым раскласці вельмі дробнымі кавалачкамі (шматкамі) пакінутае сметанкавае масла. Паставіць форму на сярэднюю рашотку ў духоўку і запякаць, пакуль не падрумяніцца (1 гадзіну 15 хвілін). Падаецца з зялёнай салатай.
|