Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 4
    Гасцей: 4
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    ЗАПЯКАНКА БУЛЬБЯНАЯ З КАЛЬМАРАМІ

    - кальмары - 400-500 г

    - бульба - 6-8 шт.

    - цыбуля рэпчатая - 2-3 шт.

    - алей ці масла топленае - 3-4 ст. л.

    - соль

    - перац - па густу

    - сухары паніровачныя - 2-3 ст. л.

    - масла сметанкавае - 2-3 г. л.

     

    Замарожанае мяса кальмара можаце выкарыстоўваць толькі пасля выдалення прысосак, скуры і дзюбы. Перад падрыхтоўкай заліце кальмараў халоднай вадой для адтавання, пасля чаго выдаліце павярхоўную плёнку і старанна прамыйце, змяняючы ваду некалькі разоў. Варыце кальмара ў падсоленай вадзе (на 1 кілаграм кальмараў бяруць 2 літра вады і 15 грамаў солі) пры слабым кіпенні 3-5 хвілін. Вараныя кальмары астудзіце, затым нарэжце на кавалкі, прапусціце праз мясасечку і абсмажце на тлушчы разам з дробна нарэзанай рэпчатай цыбуляй, пасля чаго дадайце соль, перац па густу і ўсё перамяшайце. Бульбу адварыце і ў гарачым выглядзе старанна разамніце, дадайце масла і перамяшайце. Атрыманае пюрэ падзеліце на дзве часткі. Адну частку пакладзіце ў змазаную тлушчам і пасыпаную сухарамі патэльню. Разраўняйце пюрэ і пакладзіце на яго падрыхтаваны фарш з кальмараў, а зверху пакінутую частку пюрэ. Пасыпце ўсё сухарамі, апырскайце тлушчам і запякайце ў духавай шафе да утварэння румянай скарыначкі. Пры падачы на стол запяканку нарэжце па адным кавалку на порцыю, пакладзіце на талерку і паліце растопленым сметанкавым маслам

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (17.07.2014)
    Праглядаў: 188 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar