- кальмары - 400-500 г
- бульба - 6-8 шт.
- цыбуля рэпчатая - 2-3 шт.
- алей ці масла топленае - 3-4 ст. л.
- соль
- перац - па густу
- сухары паніровачныя - 2-3 ст. л.
- масла сметанкавае - 2-3 г. л.
Замарожанае мяса кальмара можаце выкарыстоўваць толькі пасля выдалення прысосак, скуры і дзюбы. Перад падрыхтоўкай заліце кальмараў халоднай вадой для адтавання, пасля чаго выдаліце павярхоўную плёнку і старанна прамыйце, змяняючы ваду некалькі разоў. Варыце кальмара ў падсоленай вадзе (на 1 кілаграм кальмараў бяруць 2 літра вады і 15 грамаў солі) пры слабым кіпенні 3-5 хвілін. Вараныя кальмары астудзіце, затым нарэжце на кавалкі, прапусціце праз мясасечку і абсмажце на тлушчы разам з дробна нарэзанай рэпчатай цыбуляй, пасля чаго дадайце соль, перац па густу і ўсё перамяшайце. Бульбу адварыце і ў гарачым выглядзе старанна разамніце, дадайце масла і перамяшайце. Атрыманае пюрэ падзеліце на дзве часткі. Адну частку пакладзіце ў змазаную тлушчам і пасыпаную сухарамі патэльню. Разраўняйце пюрэ і пакладзіце на яго падрыхтаваны фарш з кальмараў, а зверху пакінутую частку пюрэ. Пасыпце ўсё сухарамі, апырскайце тлушчам і запякайце ў духавай шафе да утварэння румянай скарыначкі. Пры падачы на стол запяканку нарэжце па адным кавалку на порцыю, пакладзіце на талерку і паліце растопленым сметанкавым маслам
|