-бульба – 1 кг
-вяндліна – 150 г
-сметанкавае масла - 1 ст.л.
-сыр – 30 г
-соль - па густу
-соус белы - 2 шклянкі.
Лустачкі варанай бульбы ці нарэзаную даўгаватымі кавалачкамі і абсмажаную бульбу пакласці нетоўстым пластом у прыгатаваную бляху ці міску, пасыпаць зверху дробна нарэзанай вэнджанай вяндлінай і зноў пакласці пласт бульбы. Заліць белым ці таматавым соусам, абсыпаць нацёртым сырам, пакласці зверху кавалачкі масла і запекчы ў духоўцы. Падобнай жа выявай можна прыгатаваць бульбяную запяканку з начыннем з вараных яйкаў, грыбоў ці селядца і з лустачкамі памідораў
|