- гарбуз - 1 кг
- сыр (цёрты) - 100 г
- морква - 250 г
- насенне сланечніка (абсмажанае) - 100 г
- сліўкі - 200 г
- цыбуля-парэя - 500 г
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
- яйка - 4 шт.
- цыбуля зялёная - 1 пучок
- часнык - 1 зубчык
- алей - 3 ст. л.
- перац чорны молаты - па густу
-імбір молаты - па густу
- соль
- зеляніна кропу ці пятрушкі.
Мякаць гарбуза і морквы нарэзаць кубікамі, зялёную цыбулю і цыбулю-парэю - кольцамі. Рэпчатую цыбулю і часнык пасекчы і спасераваць на масле. Дадаць моркву, злёгку абсмажыць, пакласці цыбулю-парэю , зялёную цыбулю, гарбуз і смажыць яшчэ 5 хвілін. Заправіць соллю, перцам, імбірам, дадаць палову нормы насення. Для соусу яйка, сліўкі і сыр узбіць, пасаліць і паперчыць. Гародніну пакласці ў змазаную маслам форму, заліць яечным соусам, пасыпаць пакінутым насеннем і запякаць 20 хвілін пры 200°С. Пры падачы разрэзаць запяканку на порцыі і аформіць зелянінай.
|