-грыбы (апенькі) – 400 г
-бульба - 8-9 шт.
-тлушч - 3-4 ст.л.
-сметанкавае масла - 1 ст.л.
-рэпчатая цыбуля - 1-2 цыбуліны
-малако - 2 шклянкі
-сыр цёрты (ці сухары) - 1 ст.л.
-яйка - 2 шт.
-соль,
-перац - па густу
Клубні бульбы прамыць, адварыць, даць астыць, пасля чаго зняць з іх лупіну і нарэзаць тоўстымі лустачкамі. Сырую бульбу нарэзаць тонкімі кружочкамі ці брусочкамі. Грыбы, звараныя ва ўласным соку, і цыбулю дробна рэжуць і падсмажваюць на масле. Прадукты пластамі ўкладваюць у змазаную тлушчам форму так, каб ніжні і верхні пласты складала бульба. Зверху наліваюць сумесь з ўзбітых з малаком яйкаў, запраўленую соллю і перцам, пасыпаюць тоўчанымі сухарамі ці цёртым сырам і кладуць кавалачкі масла. Паставіць форму ў духоўку на слабы агонь, пакуль яечная сумесь не згусне, а бульба не стане мяккай і не пакрыецца залацістай скарыначкай.
|