Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    ЗАПЯКАНКА "МАУСАКА"

    -фарш з бараніны - 400 г

    -баклажаны - 1 кг

    -алей - 200 г

    -цыбуля рэпчатая - 1 галоўка

    -памідоры - 600 г

    -часнык - 4 зубчыка

    -перац чылі - 1 струк

    -цукар - 1/2 г. лыжкі

    -мацярдушка сушоная - 1 ст. лыжка

    -паніровачныя сухары - 3 ст. лыжкі

    -перац чорны молаты

    -соль

     

    1. Баклажаны нарэжце ўздоўж тонкімі лустачкамі, пасыпце соллю і вытрымайце 30 хвілін. Затым адцісніце вылучыўшыйся сок і абсушыце лустачкі баклажанаў папяровым ручніком.

    2. Падрыхтаваныя лустачкі баклажанаў абсмажце на масле да утварэння залацістай скарыначкі.

    3. Цыбулю дробна пасечыце. Зубчыкі часныку разрэжце напалову і разатрыце з соллю.

    4. Памідоры апарце і, зняўшы скурку, нарэжце долькамі. Выдаліце насенне, мякаць памідораў дробна пасечыце. Перац чылі надрэжце і выдаліце насенне, затым дробна пасечыце яго.

    5. Фарш абсмажце, памешваючы, на масле, пасаліце, паперчыце, затым перакладзіце ў іншы посуд.

    6. На пакінутым масле абсмажце цыбулю да празрыстасці. Дадайце часнык, памідоры, перац чылі, цукар, мацярдушку, тушыце 15-20 хвілін.

    7. У форму, змазаную маслам і пасыпаную часткай сухароў, выкладзіце лустачкі баклажанаў, зачыняючы імі дно і сценкі формы. Канцы лустачак павінны трохі звешвацца са сценак, для таго каб зачыніць потым запяканку зверху.

    8. Пасля гэтага напоўніце форму мясным фаршам, пасыпце пакінутымі сухарамі.

    9. Накрыйце мясную масу звешваючыміся лустачкамі баклажанаў, затым фальгой. Пастаўце форму ў шырокі рондаль, запоўнены вадой, і запякайце 30 хвілін пры 180 °C.

    10. Пры падачы выкладзіце запяканку на талерку, перакуліўшы форму. Асобна падайце прыгатаваны востры таматавы соус.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (16.07.2014)
    Праглядаў: 233 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar