-фарш з бараніны - 400 г
-баклажаны - 1 кг
-алей - 200 г
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-памідоры - 600 г
-часнык - 4 зубчыка
-перац чылі - 1 струк
-цукар - 1/2 г. лыжкі
-мацярдушка сушоная - 1 ст. лыжка
-паніровачныя сухары - 3 ст. лыжкі
-перац чорны молаты
-соль
1. Баклажаны нарэжце ўздоўж тонкімі лустачкамі, пасыпце соллю і вытрымайце 30 хвілін. Затым адцісніце вылучыўшыйся сок і абсушыце лустачкі баклажанаў папяровым ручніком.
2. Падрыхтаваныя лустачкі баклажанаў абсмажце на масле да утварэння залацістай скарыначкі.
3. Цыбулю дробна пасечыце. Зубчыкі часныку разрэжце напалову і разатрыце з соллю.
4. Памідоры апарце і, зняўшы скурку, нарэжце долькамі. Выдаліце насенне, мякаць памідораў дробна пасечыце. Перац чылі надрэжце і выдаліце насенне, затым дробна пасечыце яго.
5. Фарш абсмажце, памешваючы, на масле, пасаліце, паперчыце, затым перакладзіце ў іншы посуд.
6. На пакінутым масле абсмажце цыбулю да празрыстасці. Дадайце часнык, памідоры, перац чылі, цукар, мацярдушку, тушыце 15-20 хвілін.
7. У форму, змазаную маслам і пасыпаную часткай сухароў, выкладзіце лустачкі баклажанаў, зачыняючы імі дно і сценкі формы. Канцы лустачак павінны трохі звешвацца са сценак, для таго каб зачыніць потым запяканку зверху.
8. Пасля гэтага напоўніце форму мясным фаршам, пасыпце пакінутымі сухарамі.
9. Накрыйце мясную масу звешваючыміся лустачкамі баклажанаў, затым фальгой. Пастаўце форму ў шырокі рондаль, запоўнены вадой, і запякайце 30 хвілін пры 180 °C.
10. Пры падачы выкладзіце запяканку на талерку, перакуліўшы форму. Асобна падайце прыгатаваны востры таматавы соус.
|