-рыс ці манныя крупы – 45 г,
-вада – 65 г,
-малако – 100 г
-ці (крупа пшанічная ці пшонная 50 г, вада 60 г, малако 100 г),
-цукар – 10 г,
-яйкі,
-разынкі – 10 г,
- маргарын сталовы – 3 г,
-сухары пшанічныя – 4 г,
- смятана – 3 г,
-смятана – 30 г,
-ці масла сметанкавае – 10 г,
-ці соус салодкі – 5 г
Гатовую глейкую кашу астудзіць да 60-70° С, дадаць да яе сырыя яйкі, узбітыя з цукрам, разынкі, тлушч і ўсё перамяшаць.
Падрыхтаваную масу выкласці на змазаную маргарынам і пасыпаную сухарамі бляху, зверху пакрыць сумессю яйка са смятанай і запекчы.
Падаць запяканку з малаком, смятанай ці з салодкім фруктова-ягадным соусам.
|