-малако - 500 мл
-рыс - 200 г
-сметанкавае масла - 100 г
-яйкі - 3 шт.
-цукар - 100 г
-ванільны цукар - 1 г. лыжка
-морква - 2 шт.
-яблыкі - 2 шт.
-разынкі - 100 г
Закіпяціць малако, засыпаць рыс, варыць на сярэднім агні да гатовасці. Затым дадаць масла, перамяшаць.
На сярэдняй тарцы нацерці моркву, яблыкі пачысціць, выдаліць асяродак, парэзаць кубікамі.
Адлучыць бялкі ад жаўткоў, жаўткі расцерці з цукрам. Дадаць у рыс перамяшаць. Дадаць яблыкі, моркву, разынкі. Перамяшаць.
Бялкі ўзбіць у пену, дадаць у сумесь. Перамяшаць. Выпякаць пры тэмпературы 300 градусаў 30-35 хвілін у змазанай маслам форме.
|