- рыс - 2 шклянкі
- маргарын - 50 г
- соль - дробка
- вада - 3.5 шклянкі
- морква - 7 шт.
- вада - 1,5 шклянкі
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- таматавая паста - 2 ст. л.
- яйка - 2 шт.
- кмен (молаты) - 1/2 г. л.
- маянэз - 1 ст. л.
- насенне сланечніка (вычышчанае) - 1/2 шклянкі
- соль - па густу
-перац - па густу
-салодкая папрыка - па густу
- сметанкавае масла - 20 г.
Старанна мыем рыс і сцэджваем ваду. Распускаем маргарын у невялікім рондалі. Дадаем рыс і смажым, увесь час памешваючы, пакуль ён не стане празрыстым.
Дадаем соль і размешваем. Ўліваем кіпень, памяншаем агонь і варым датуль, пакуль уся вада не ўбярэцца, прыкладна 20 хвілін. Здымаем з агню, астуджаем у рондалі.
Дадаем 1 узбітае яйка і змешваем. Награваем духоўку да сярэдняй тэмпературы. Кладзем у рондаль моркву, ўліваем ваду і трымаем на пару, пакуль морква не стане мяккай.
Шаруем на тонкай тарцы. Награваем алей у глыбокай патэльні, пасеруем дробна нарэзаную цыбулю, пакуль яна не стане празрыстай і мяккай. Дадаем таматавую пасту і смажым ўсё разам некалькі хвілін.
Кладзем туды ж нацёртую моркву і смажым, памешваючы, хвіліны 4. Дадаем ў патэльню кмен, семечкі, маянэз і ўсё старанна змешваем. Запраўляем соллю, перцам і папрыкай па густу.
Змазваем дно і бакавыя сценкі бляхі і пасыпаем маннымі крупамі. Выкладваем на бляху палову гатовага рысу, выраўніваем, кладзем маркоўнае начынне, а на яго - астатні рыс.
Выраўніваем паверхню і раскідваем кавалачкі масла. Запякаем у загадзя нагрэтай духоўцы хвілін 45-50.
|