Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    ЗАПЯКАНКА РЫСАВАЯ З МОРКВАЙ

    - рыс - 2 шклянкі

    - маргарын - 50 г

    - соль - дробка

    - вада - 3.5 шклянкі

    - морква - 7 шт.

    - вада - 1,5 шклянкі

    - цыбуля рэпчатая - 1 шт.

    - таматавая паста - 2 ст. л.

    - яйка - 2 шт.

    - кмен (молаты) - 1/2 г. л.

    - маянэз - 1 ст. л.

    - насенне сланечніка (вычышчанае) - 1/2 шклянкі

    - соль - па густу

    -перац - па густу

    -салодкая папрыка - па густу

    - сметанкавае масла - 20 г.

     

    Старанна мыем рыс і сцэджваем ваду. Распускаем маргарын у невялікім рондалі. Дадаем рыс і смажым, увесь час памешваючы, пакуль ён не стане празрыстым.

    Дадаем соль і размешваем. Ўліваем кіпень, памяншаем агонь і варым датуль, пакуль уся вада не ўбярэцца, прыкладна 20 хвілін. Здымаем з агню, астуджаем у рондалі.

    Дадаем 1 узбітае яйка і змешваем. Награваем духоўку да сярэдняй тэмпературы. Кладзем у рондаль моркву, ўліваем ваду і трымаем на пару, пакуль морква не стане мяккай.

    Шаруем на тонкай тарцы. Награваем алей у глыбокай патэльні, пасеруем дробна нарэзаную цыбулю, пакуль яна не стане празрыстай і мяккай. Дадаем таматавую пасту і смажым ўсё разам некалькі хвілін.

    Кладзем туды ж нацёртую моркву і смажым, памешваючы, хвіліны 4. Дадаем ў патэльню кмен, семечкі, маянэз і ўсё старанна змешваем. Запраўляем соллю, перцам і папрыкай па густу.

    Змазваем дно і бакавыя сценкі бляхі і пасыпаем маннымі крупамі. Выкладваем на бляху палову гатовага рысу, выраўніваем, кладзем маркоўнае начынне, а на яго - астатні рыс.

    Выраўніваем паверхню і раскідваем кавалачкі масла. Запякаем у загадзя нагрэтай духоўцы хвілін 45-50.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (25.08.2014)
    Праглядаў: 280 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar