- соль - па густу
- спаржа - 400 г
- рыс - 1 шклянка
- тлушч - 4 ст. л.
- сметанкавае масла - 2 ст. л.
- яйка - 3 шт.
- малако - 3 ст. л.
Асцярожна ачысціць спаржу, звязаць у пучкі па 10 шт., роўна абрэзаць ніжнія канцы і паставіць у рондаль з падсоленым кіпенем так, каб вада даходзіла толькі да сярэдзіны пабегаў.
Варыць 15-20 хвілін на моцным агні да размякчэння, але не пераварваць. Працадзіць ваду і развязаць пучкі спаржы.
Рыс перабраць, змясціць у рондаль з разагрэтым тлушчам і, памешваючы, награваць датуль, пакуль не стане празрыстым.
Паліць кіпячай вадой і тушыць пад вечкам. Набраклы рыс пакласці роўным пластом у змазаную тлушчам форму, зверху выкласці пласт адваранай спаржы, паліць сумессю ўзбітых яйкаў і малака, на паверхні раскласці кавалачкі масла. Запекчы ў духоўцы.
|