-фарш мясны - 250 г
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-смятана - 4 ст. лыжкі
-бульба - 4 шт.
-сметанкавае масла - 4 ст. лыжкі
-малако - 3 ст. лыжкі
Для афармлення:
-памідор чэры - 1 шт.
-зялёная цыбуля - 1 пучок
-морква вараная - 1/2 шт.
-яйкі перапёлчыны - 2 шт.
-гарошак зялёны кансерваваны - 8 шт.
1. Цыбулю дробна нарэзаць, спасераваць на частцы масла.
2. Дадаць мясны фарш і злёгку яго абсмажыць.
3. Бульбу ачысціць, адварыць у падсоленай вадзе. Ваду зліць, бульбу расцерці ў пюрэ, дадаць пакінутае растопленае масла, малако і перамяшаць у аднастайную масу.
4. У форму, змазаную маслам, выкласці смажаны фарш, паліць смятанай, зверху пакласці бульбянае пюрэ, разраўняць і запекчы.
5. Зрабіць "каціную пыску". Для гэтага "вока" зрабіць з кружочкаў вараных яйкаў, зверху змясціць па адной зялёнай гарошыне. "Нос" зрабіць з палоўкі памідора, "вусы" з зялёнай цыбулі, "вушы" і "рот" зрабіць з лустачак морквы.
|