-мякаць свініны - 800 г
-грыбы - 500 г
-цыбуля рэпчатая - 3 галоўкі
-бульба - 5 шт.
-морква - 2 шт.
-сыр цвёрды - 200 г
-маянэз - 250 г
-смятана - 250 г
-часнык - 5 зубчыкаў
-зеляніна пятрушкі ці кропу - 1 пучок
-алей - 2 ст. лыжкі
-перац чорны молаты
-перац чорны молаты_ENG-SYN
-соль
1. Цыбулю нарэжце паўколамі, бульбу - брусочкамі, грыбы - лустачкамі. Моркву натрыце на буйнай тарцы.
2. Сыр натрыце на буйнай тарцы.
3. Свініну нарэжце кавалачкамі, пасаліце і паперчыце.
4. Для соусу маянэз змяшайце са смятанай і сечаным часныком.
5. На бляху, змазаную маслам, паскладайце пластамі мяса, палову сыра, цыбулю, бульбу, грыбы і моркву, змазваючы кожны пласт соусам.
6. Пасыпце пакінутым сырам і сечанай зелянінай.
7. Запякайце 30-40 хвілін пры 200°С.
8. Пры падачы разрэжце на порцыі і выкладзіце на талерку.
|