- чарніца - 1.5 л
- цукар - 2 ст.л.
- мука - 1 ст.л.
- цытрынавы сок - 1 ст.л.
дробка:
- мука – 150 г
- цукар – 150 г
- соль - 1/2 г.л.
- аўсяныя шматкі – 150 г
- карыца - 1 г.л.
- масла - 100 г.
Нагрэць духоўку да 200°. Змяшаць ў кубку чарніцу, цукар, муку і цытрынавы сок. Выліць сумесь ў форму, змазаную маслам. У іншым кубку змяшаць муку, цукар, соль, аўсяныя шматкі і карыцу, дадаць кавалачкі масла, добранька перамяшаць да утварэння дробкі і пасыпаць ёй чарніцу. Выпякаць 30 хвілін. Падаваць у гарачым выглядзе ці астуджанай з ванільным соусам ці марозівам.
|