- бабовыя (фасоль, гарох ці сачавіца)
- бульба
- алей
- цыбуля
- соль
- молаты перац
- молатыя сухары.
Звараныя асобна да гатовасці бабовыя (фасоль, гарох ці сачавіцу) і бульбу, ўзятыя ў роўных вагавых прапорцыях, прапусціць праз мясасечку разам з абсмажанай у алеі цыбуляй, нарэзанай буйнымі кольцамі. Заправіць атрыманую масу соллю і молатым перцам, дадаць трохі мукі і старанна вымешаць. Паскладаць масу на змазаны маслам і абсыпаны молатымі сухарамі ліст ці бляху, разраўняць паверхню і запекчы ў гарачай духоўцы, добра падрумяніўшы. Падаць запяканку гарачай, разрэзаўшы парцыённымі кавалкамі. Асобна падаць соус.
|