-бульба – 1 кг
-масла - 2 ст.л.
-курыца (паляндвіца ў марынадзе) – 600 г
-чырвоная папрыка - 1 шт.
-рэпчатая цыбуля - 1 шт.
-часнык - 2 зубчыка
-яйка - 4 шт.
-малако - 150 мл
-сліўкі - 200 мл
-соль - 2 г.л.
-чорны перац - 1/2 г.л.
-сыр (цёрты) – 100 г.
Разагрэць духоўку да 180 С. Нарэзаць бульбачку тоўстымі лустачкамі і адварыць да паўгатовасці. Нагрэць у патэльні масла і падсмажыць парэзаныя палоскамі паляндвіцы курыцы, пры неабходнасці пасаліць і паперчыць.
Дадаць парэзаныя цыбулю, часнык і папрыку, смажыць 5 хвілін, пасля чаго павялічыць агонь.
На дно формы змазанай маслам, пакласці бульбачку і зверху курыцу. Змяшаць яйкі, малако, сліўкі, соль і перац. Выліць сумесь у форму і пасыпаць зверху сырам. Выпякаць хвілін 35.
|