-8-10 клубняў бульбы,
-150-200 г сала (салёнага сала),
-1 шклянка малака,
-2 яйкі,
-1 ст. лыжка аджыкі,
-2 буйныя цыбуліны,
-соль,
-зеляніна,
-200 г сыра,
-1 шклянка смятаны.
Адварыце ў падсоленай вадзе вычышчаную бульбу. Сала дробна нарэжце і пастаўце на патэльні на павольны агонь высмажвацца. Цыбулю дробна нарэжце і абсмажце ў 2 ст. лыжках тлушчу сала.
Паскладайце бульбу, разрэзаную на кружочкі, у патэльню, папярэдне зліў з яе пакінуты тлушч. Змяшайце разам малако, яйкі, цыбулю, скваркі, аджыку, пасаліце і заліце гэтай сумессю бульбу.
Пасыпце зверху сырам і запякайце ў гарачай духоўцы. Упрыгожце дробна пасечанай зелянінай і падавайце са смятанай.
|