-бульба - 10 шт.
-грыбы (свежыя) - 200-300 г
-алей - 3 ст.л.
-цыбуля рэпчатая - 3 шт.
-паніровачныя сухары - 2-3 ст.л.
-гароднінны соус - 1 шклянка
-пятрушка (галінка) - 2 шт.
-соль - па густу.
Бульбу ачысціць, вымыць і сварыць у падсоленай вадзе да паўгатовасці. Затым ваду зліць, бульбу абсушыць і нарэзаць кружочкамі. Грыбы ачысціць, прамыць і нарэзаць лустачкамі.
Падсмажыць у патэльні на алеі (1 ст. лыжка), каб выкіпела ўся вадкасць. Рэпчатую цыбулю ачысціць, вымыць, нарэзаць саломкай і падсмажыць у другой патэльні на алеі (1 ст. лыжка).
Смажаныя грыбы здрабніць, змяшаць з абсмажанай цыбуляй і пасаліць па густу. Глыбокую патэльню ці форму для запекання вышмараваць алеем.
Пакласці пласт бульбы, зверху змесцаваць пласт цыбулі з грыбамі. Апырскаць маслам і зверху пакрыць яшчэ адным пластом бульбы. Зеляніну пятрушкі прамыць, прасушыць ручніком і дробна нарэзаць.
Заліць бульбу роўным пластом гародніннага соусу, пасыпаць паніровачнымі сухарамі і запекчы ў духоўцы да падрумяньвання.
|