- бульба - 800 г
- цыбуля-парэя - 1 сцябло
- цукіні - 1 шт.
- памідоры - 2 шт.
- сметанкавае масла
- густая смятана - 150 г
- малако - 5 ст. л.
- яйка - 1 шт.
- соль - па густу
- молаты чорны перац - па густу
- молаты мушкатавы арэх - па густу
- цёрты сыр - 100 г.
Бульбу адварыце, ачысціце і нарэжце кружочкамі. Цыбулю-парэю ачысціце, вымыйце, нарэжце палоскамі і некалькі хвілін бланшуйце ў вялікай колькасці кіпячай вады (падсоленай).
Затым абліце халоднай вадой і дайце ёй сцячы. Цукіні і памідоры вымыйце і нарэжце кружочкамі. Форму для запекання вышмаруйце сметанкавым маслам і выкладзіце ў яе пластамі бульба, цыбулю-парэю, цукіні, памідоры.
Нагрэйце духоўку да 200 градусаў. Смятану спачатку змяшайце з малаком да утварэння аднастайнай масы, затым узбіце з яйкам і запраўце соллю, перцам і мушкатавым арэхам.
Паліце гародніну, пасыпце цёртым сырам і запякайце каля 20 хвілін.
|