-300 г бульбы,
-250 г смятаны,
-100 г сыра,
-40 г сухароў з заправамі,
-1 кабачок,
- ½ морквы,
-½ пучка базіліка,
-1-1,5 г.л. кары,
-0,5 г.л. солі,
-1-2 ст.л. алею.
Перамяшаць смятану з кары і соллю, на буйнай тарцы пацерці сыр, змяшаць са смятанай. Бульбу нарэзаць тонкімі кружкамі не больш за 2 мм таўшчынёй, кабачок нарэзаць дробнымі кубікамі па 1 см, ачысціць і пацерці на тарцы моркву, дробна нарэзаць лісцікі базіліка, перамяшаць кабачок з морквай, базілікам і паловай сухарыкаў.
Астатнія сухарыкі растаўчы ў дробку, форму для запяканкі вышмараваць алеем і прысыпаць сухарамі, пакласці пластом палову бульбы, вышмараваць чвэрцю смятанава-сырнай сумесі, пакласці сумесь кабачкоў і гародніны, ізноў вышмараваць смятанава-сырнай масай (паловай ад пакінутай), зверху пакласці астатнюю бульбу і вышмараваць астатняй масай з сыра са смятанай.
Рыхтаваць запяканку ў мікрахвалеўцы 10 хвілін пры магутнасці 600, затым яшчэ 8 хвілін пры максімальнай магутнасці, пасля завяршэння падрыхтоўкі пакінуць запяканку ў мікрахвалеўцы на 5-10 хвілін, накрыўшы вечкам.
Спалучаючы кабачкі са сваімі любімымі прадуктамі, вы заўсёды зможаце прыгатаваць смачную запяканку, якая пацешыць і дзяцей, і сталых.
|