-200 г - свежае лісце дзьмухаўца,
-100 г - свежая зеляніна крапівы (ці шчаўя),
-3 яйкі,
-1/2 шклянкі малака,
-½ шкл. тонкай вермішэлі,
-1 галоўка рэпчатай цыбулі,
-1,5 ст. л. алею,
-невялікі кавалачак сметанкавага масла,
-соль,
-спецыі - па густу.
Зеляніну дзьмухаўца і крапівы (шчаўя) прамыць і дробна парэзаць. Вермішэль сварыць, прамыць халоднай вадой, зліць ваду, дадаць некалькі кропель масла і перамяшаць.
Цыбуліну пачысціць, нашаткаваць дробна і абсмажыць, пасаліўшы, у масле да залацістага колеру.
Яйкі ўзбіць з соллю, дадаючы паступова малако, соль, спецыі і смажаную рэпчатую цыбулю і сечаную зеляніну, перамяшаць.
Выкласці сумесь у змазаную маслам гарачую форму і выпякаць у духоўцы і давесці да гатовасці.
За 5 хвілін да гатовасці запяканку вышмараваць сметанкавым маслам, парэзаць на невялікія кавалачкі і падаваць са смятанай ці кефірам.
|