- кансерваваная чырвоная фасоль - 400 г
- кансерваваная белая фасоль - 400 г
- цыбуля-парэя - 100 г
- кабачкі - 225 г
- таматавы сок - 300 г
- булён - 150 г
- чырвоны молаты перац - па густу
- зеляніна пятрушкі - па густу
для цеста:
- мука - 225 г
- сода - 1/2 г. л.
- соль - 1/4 г. л.
- сумесь сушонай травы
- сметанкавае масла - 50 г
- натуральны ёгурт - 6 ст. л.
Фасоль без залівання змяшайце з нарэзанай тонкімі лустачкамі цыбуляй і кабачкамі, таматавым сокам, булёнам і 1 гарбатнай лыжкай чырвонага перцу.
Пакладзіце ў цеплатрывалую пасудзіну і запякайце ў загадзя разагрэтай духоўцы 20 хвілін. .Для падрыхтоўкі цеста змяшайце муку з соллю, 2 гарбатнымі лыжкамі сумесі травы і содай.
Разатрыце сумесь маргарынам да аднастайнай дробкі. Дадайце ёгурт і акуратна перамяшайце. Выкладзіце на пасыпаную мукой паверхню і злёгку вымесіце.
Раскачайце цеста таўшчынёй прыкладна 1 см. выманнем для цеста выражце 12 кружкоў. Раскладзіце іх па-над запечанай гароднінай і зноў пастаўце страву ў духоўку.
Запякайце 30 хвілін, пакуль аладкі не стануць залацістымі і цвёрдымі зверху. Афармляйце сечанай зелянінай пятрушкі.
|