- фасоль
- алей
- морква
- цыбуля
- памідоры
- цукар
- соль
- зеляніна кропу
- спецыі.
Каляровую фасоль заліць халоднай вадой на 3-4 гадзіны і адварыць да мяккасці ў невялікай колькасці вады. Астудзіць фасоль у пакінутым адвары, злёгку падсаліўшы.
Для соусу: прыгатаваць спасераваныя ў алеі моркву і цыбулю, нарэзаўшы іх дробнымі кавалачкамі. Дадаць працёртыя на тарцы кансерваваныя ці свежыя памідоры (можна таматавую пасту), пратушыць 5-7 хвілін. Пакласці ў соус лаўровы ліст, заправіць па густу цукрам, соллю і спецыямі, яшчэ трохі патушыць.
Пры пасераванні гародніны можна дадаць трохі мукі. Атрыманы соус пераліць у рондаль з фасоллю і пакінутым пры варцы адварам, асцярожна перамяшаць, зверху пасыпаць сечанай зелянінай кропу.
Паставіць рондаль з фасоллю ў гарачую духоўку і запекчы да поўнага загусцення фасолі і падрумяньвання верхняга пласта.
|