- фенхель – 500 г
- памідоры (вялікія) - 3 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- бекон – 50 г
- маргарын – 30 г
- мука – 30 г
- смятана ці густыя сліўкі – 200 г
- цытрынавы сок - 2 г.л.
- булён (з кубікаў) - 125 мл
- малако - 125 мл
- соль- па густу,
-перац - па густу.
Перш падрыхтоўваюць соус: нарэзаныя кубікамі цыбулю і палову бекону пасеруюць у глыбокім посудзе, пакуль цыбуля не стане шклопадобнай. Дадаюць муку і пасеруюць усё разам 1-2 хвіліны.
Дадаюць булён, малако і смятану, даводзяць да кіпення і запраўляюць цытрынавым сокам, соллю і перцам.
Фенхель чысцяць (зеляніну не выкідаюць), рэжуць на 4 часці і вараць у падсоленай вадзе 10 хвілін.
Фенхель і падзеленыя на 4 часткі памідоры выкладваюць у форму, паліваюць соусам і запякаюць каля 30 хвілін у духоўцы, папярэдне разагрэтай да 175 градусаў.
Абсмажваюць пакінутую палову бекону, шаткуюць зеляніну фенхеля і пасыпаюць гэтай сумессю страву.
|