- гарбуз - 400 г
- крупа прасяная, манная ці рыс - 60 г
- малако - 50 мл.
- масла сметанкавае - 30 г
- цукар - 10 г
- яйка - 1 шт.
- смятана - 10 г
- сухары (молатыя) - 10 г
- соус, кісель ці фруктовае пюрэ - 50 мл.
Ў вычышчаны дробна нарэзаны гарбуз дадаць цукар і прыпусціць з малаком і маслам. Затым засыпаць крупу і варыць да гатовасці.
Пакласці яйкі і соль па густу. Гатовую масу пакласці на бляху ці парцыённыя патэльні, змазаныя маслам, разраўняць, вышмараваць зверху смятанай, пасыпаць сухарамі і запекчы ў смажыльнай шафе.
Запечаную на блясе запяканку разрэзаць на парцыённыя кавалкі. Пры падачы паліць яечным салодкім соусам, фруктовым пюрэ ці ягадным кісялём.
|