- гарбуз (вычышчаны і парэзаны кубікамі) - 600 г
- аліўкавы алей - 2 ст. л.
- курыны булён - 4.5 шклянкі
- сыр маскарпонер - 2 шклянкі
- карыца (молатая) - 1/2 г. л.
- сыр пекарыно-рамано (цёрты) - 1.5 шклянкі
- соль - па густу,
-перац - па густу
- масла - 100 г
- грыбы - 800 г
- макароны (тыпу рыгатоні) - 500 г
- сыр правалоне (цёрты) - 1 шклянка
- пятрушка (нарэзаная) - 1/4 шклянкі
- шалвея (нарэзаная) - 2 ст. л.
Разагрэць духоўку да 230°С. Перамяшаць гарбуз з аліўкавым алеем у вялікім рондалі, і пакласці на бляху. Запякаць да гатовасці, прыблізна 30 хвілін, перамяшаўшы адзін раз.
Астудзіць трохі і зрабіць пюрэ ў камбайне, дадаўшы булён (2,5 кубкі), сыр маскарпоне, карыцу і 1 кубак цёртага сыра рамано, заправіць соллю і перцам.
Масла добра разагрэць у цяжкай неглыбокай патэльні і абсмажыць грыбы, прыблізна 5 хвілін. Ўліць пакінуты булён і кіпяціць, пакуль не выкіпіць напалову, затым змяшаць з гарбузом і заправіць соллю і перцам.
Макароны адварыць на працягу прыблізна 5 хвілін ад закіпання, адцадзіць і перамяшаць з соусам. Пакласці сумесь у форму пластамі, пасыпаючы кожны пласт пакінутым сырам і травой і запячатаць фальгой.
Запякаць пры 200°С на працягу 15 хвілін, затым выдаліць фальгу, пасыпаць сырам і травой і дазволіць сыру расплавіцца ў духоўцы, даць пастаяць 10 хвілін перад падачай.
|