- 3 сярэдніх кабачка,
-200 г варанай вяндліны,
-120-150 г шампіньёнаў,
-100 г цвёрдага сыра,
-50 г сметанкавага масла,
- 2 яйкі,
-2 зубчыка часныку,
-1 цыбуліна,
-3 ст.л. смятаны 20%,
-2 ст.л. сечанай пятрушкі,
-мука,
-алей,
-перац,
-соль.
Нарэзаць кабачкі ўздоўж пластынкамі, не чысцячы ад лупіны, калі яна тоненькая, запаніраваць у муце, на патэльні з алеем абсмажыць, пасля чаго пакласці на папяровы ручнік, астудзіць. Дробна нарэзаць вяндліну, грыбы, цыбулю, прапусціць праз прэс часнык, пацерці сыр на буйнай тарцы. Цыбулю абсмажыць на сметанкавым масле, пакласці грыбы з часныком, прасмажыць 7 хвілін, паперчыць і пасаліць, пакласці вяндліну, смажыць 5 хвілін, затым дадаць палову сыра, зеляніну, змешваючы давесці да расплаўлення сыра. На край кожнага рулета з кабачка ўкладваць па лыжцы начыння, згортваць рулеты. Пакласці рулеты пластом ў ёмістасць для запяканкі, заліць яйкамі, ўзбітымі са смятанай, пасыпаць зверху пакінутым сырам, паставіць у духоўку і рыхтаваць пры тэмпературы 180 градусаў 20 хвілін да засмажвання сыра. Зрабіць такую запяканку можна і з даданнем ужо прыгатаваных такім чынам рулеціккаў з баклажанаў. Кабачкі вельмі добра спалучаюцца са шматлікімі сырамі - фетай, мацарэлай, сулугуні, брынзай, тушынскім, адыгейскім.
|