-600 г паляндвіцы ласося,
- 500 г цукіні
-500 г баклажанаў,
-40 г сметанкавага масла,
-4 памідора,
-1 цыбуліна,
-5 ст.л. аліўкавага алею,
-2 ст.л. соку цытрыны,
-соль,
-перац,
-арэгано,
-базілік.
Разрэзаць цыбулю на чвэрць-кольцы, долькамі нарэзаць кабачкі і баклажаны, пакласці гэтую гародніну ў летні алей, патушыць, паступова дадаўшы 2 ст.л. вады. Вышмараваць форму для запяканкі алеем, пакласці тушаную гародніну. З памідораў зняць скурку, прыбраць насенне, лустачкамі нарэзаць, пакласці на гародніну ў форме, пасаліць, паперчыць. Ласося, нарэзаўшы кавалачкамі, апырскаць цытрынавым сокам, пасаліць і пакласці на запяканку, паперчыць, пасыпаць базілікам і арэгано. Запекчы ўсё ў разагрэтай да 200 градусаў духоўцы каля 20 хвілін да гатовасці. Такая запяканка атрымліваецца вельмі смачнай, але пры гэтым нізкакаларыйнай.
|