-3 буйных плода хурмы,
-500 г тварагу,
-1/2 шклянкі манных круп,
-1 яйка,
-2 cm . лыжкі цукру,
-1 cm . лыжка смятаны,
-1 cm . лыжка сметанкавага масла,
-1 cm . лыжка молатых сухароў,
-1 г. лыжка ванільнага цукру.
Плады хурмы вымыць, ачысціць ад лупіны, нарэзаць на невялікія кавалачкі і выдаліць костачкі. Падрыхтаваныя кавалачкі хурмы заліць невялікай колькасцю вады, паставіць на агонь і давесці ваду да кіпення.
У кіпячую ваду ўсыпаць манныя крупы і добра размяшаць. Зняць атрыманую масу з агню і даць ёй трохі астыць. Яйка разбіць і расцерці з цукрам, а тварог, калі гэта неабходна, працерці праз сіта.
У астыўшую масу дадаць тварог, яйка, ванільны цукар і старанна перамяшаць. Патэльню для запяканкі падагрэць, вышмараваць сметанкавым маслам, пасыпаць молатымі сухарамі, а затым пакласці на яе прыгатаваную для запекання масу.
Разраўняць з дапамогай сталовай лыжкі змешчаную на патэльні масу і вышмараваць яе зверху смятанай. Паставіць патэльню ў духоўку і запекчы змешчаную ў ёй масу.
Пры падачы да стала парцыённыя кавалачкі запяканкі можна паліць салодкім соусам ці вадкім варэннем
|