- сметанкавае масла - 25 г
- мука - 1 ст. л.
- малако - 3/4 шклянкі
- яйка (жаўткі і бялкі асобна) - 6 шт.
- кукуруза (зерне, кансерваванае ці замарожанае) - 400 г
- сыр (цёрты) - 350 г
- мушкатавы арэх (цёрты) - 1/4 г. л.
- соль - па густу
-чорны перац - па густу
- маргарын - для змазвання бляхі.
Награваем духоўку да сярэдняй тэмпературы. Распускаем масла ў невялікім рондальчыку. Кладзем туды ж муку і размешваем да атрымання аднастайнай масы. Уліваем малако і кіпяцім, памешваючы, пакуль сумесь не згусне. Злёгку астуджаем. Кладзем па адным у сумесь жаўткі і старанна змешваем пасля кожнага. Калі кукуруза кансерваваная, кладзем як ёсць. Калі ужываем марожаную, адварваем да гатовасці, адцэджваем, астуджаем і кладзем у сумесь. Дадаем сыр, мушкатавы арэх, соль, перац і ўсё зноў старанна змешваем. Узбіваем бялкі да стану моцнай пены і дадаем асцярожна ў сумесь з кукурузай. Змазваем бляху і выкладваем сумесь. Выпякаем 50-60 хвілін да гатовасці запяканкі.
|