-400 г курынай паляндвіцы,
-400 г вермішэлі,
-200 г сыра,
-150 мл тлустых слівак,
-30 мл алею,
-4 яйкі,
-1 цыбуліна,
-½ г.л. спецый - па густу,
-молаты перац,
-соль.
На працягу 5 хвілін адварыць вермішэль у падсоленай кіпячай вадзе, адкінуць на друшляк. Дробна нарэзаць курыцу, на алеі злёгку абсмажыць, дадаць нарэзаную кубікамі цыбулю і смажыць да засмажвання прадуктаў, паперчыць, пасаліць, заправіць спецыямі па густу. Ўзбіць яйкі з соллю і сліўкамі, дадаць сыр, цёрты на буйнай тарцы (100 г), заправіць спецыямі па густу. Вышмараваць алеем форму для запяканкі. Пакласці палову вермішэлі, затым курыцу з цыбуляй, заліць паловай яечнай масы, пакласці пакінутую вермішэль і заліць пакінутымі яйкамі. Пасыпаць пакінутым сырам запяканку і рыхтаваць яе 20-30 хвілін у разагрэтай да 180 градусаў духоўцы. Каб паменшыць каларыйнасць гэтай стравы, выкарыстоўвайце менш сыра ці не самыя тлустыя сліўкі.
|