-500 г паляндвіцы курынай,
-500 мл слівак,
-300 г доўгага рысу,
-200 г сыра з цвіллю,
- 2 салодкіх чырвоных перца,
- 2 цыбуліны,
-1 слоік кансерваваных персікаў (вялікі слоік),
-1 слоік ананасаў (маленькі),
-1,5 г.л. солі,
-1 г.л. кары,
-1 г.л. чорнага перцу.
Курыную паляндвіцу нарэзаць небуйнымі брусочкамі, саломкай нарэзаць перац, дробна пасекчы цыбулю. Небуйна нарэзаць садавіну.
Вышмараваць маслам форму для запекання, пакласці садавіну, цыбулю, курыцу і перац, перамяшаць, заправіўшы спецыямі, пасыпаць цёртым сырам.
Сіропы са слоікаў змяшаць са сліўкамі, заліць прадукты ў форме, рыхтаваць запяканку ў разагрэтай да 160 градусаў духоўцы 90 хвілін.
Такая запяканка ўразіць сямейнікаў ці госцяў, якія сабраліся за святочным сталом, яна атрымліваецца вельмі далікатнай і вытанчанай.
|