-600 г лапшы
-200 г мяккага сыра (лепш мюнстар)
-150 г смятаны
-1 ст.лыжка алею
-125 г вэнджанай грудзінкі
-10 г сметанкавага масла
-1 жаўток
-буйная соль,
-молаты перац
Запоўніць вялікі рондаль вадой на 3/4, дадаць алей і лыжку солі. Давесці да кіпення. Пакласці лапшу і варыць каля 10 хвілін, перыядычна памешваючы. Адкінуць на друшляк, прамыць халоднай вадой.
Парэзаць грудзінку на дробныя кавалачкі. Злёгку абсмажыць на патэльні з антыпрыгарным пакрыццём без дадання масла. У асобнай форме змяшаць смятану з жаўтком, дадаўшы перац.
Абрэзаць скарыначку ў сыра і нарэзаць яго тонкімі палоскамі. Змяшаць лапшу з грудзінкай. Выкласці ў форму для запекання, злёгку змазаную сметанкавым маслам.
Зверху заліць смятанай з жаўтком і пакласці сыр. Запякаць 15 хвілін у духоўцы пры тэмпературы 210 градусаў.
Парада: каб мяккі сыр было лягчэй парэзаць, пакладзіце яго хвілін на 15 у маразільную камеру.
|