-садовая лебяда - 700 г,
-сметанкавае масла - 100 г,
-мука - 125 г,
-малако - 300 мл,
-паніровачныя сухары - 75 г,
-брынза - 50 г,
-вермішэль-50 г,
-2 яйкі,
-вяндліна-50 г,
-соль - па густу,
-перац - па густу.
1. Старанна прамытую лебяду адварыць у кіпячай салёнай вадзе на працягу 10 хвілін, адкінуць на сіта, астудзіць пад бруёй халоднай вады, даць сцячы і дробна нарэзаць.
2. Вермішэль адварыць у салёнай вадзе, зліць ваду, прамыць халоднай вадой і адкінуць на друшляк.
3. У асобным посудзе растапіць сметанкавае масла, спасераваць муку, дадаць вермішэль, лебяду, і рыхтаваць яшчэ 5 хвілін, увесь час памешваючы.
4. Зняць лебяду з агню, уліць цёплае малако і, увесь час памешваючы, ўбіць 2 яйкі, дадаць вяндліну, нарэзаную дробнымі кавалачкамі, соль і перац.
5. Падрыхтаваць форму, выкласці ў яе масу для запяканкі. Брынзу пацерці і пасыпаць ёю запяканку зверху.
6. Паставіць запяканку ў духоўку і выпякаць пры тэмпературы каля 200 градусаў 45 хвілін.
7. Гатовую запяканку з лебядой смачна есці яшчэ цёплай, запіваючы малаком.
|