-лебяда садовая – 700 г
-масла сметанкавае – 100 г
-мука - 0.5 шклянкі
-малако – 1 шклянка
-сухары паніровачныя – 2 ст. лыжкі
-брынза – 50 г
-вермішэль – 50 г
-яйкі - 2 шт.
-вяндліна – 50 г
-соль - па густу
-перац - па густу
Старанна прамытую лебяду адварыць у кіпячай салёнай вадзе на працягу 10 хвілін, адкінуць на сіта, астудзіць пад бруёй халоднай вады, даць вадзе сцячы і дробна нарэзаць.
Вермішэль адварыць у салёнай вадзе (не разварваючы), адкінуць на сіта, прамыць халоднай вадой і даць сцячы. У асобным рондалі разагрэць сметанкавае масла (75 г), спасераваць муку, дадаць лебяду і вермішэль і патрымаць на агні яшчэ 5 хвілін.
Зняць з агню, уліць цёплае малако і, увесь час памешваючы, ўбіць 2 яйкі, пакласці дробна нарэзаную вяндліну, пасаліць і паперчыць.
Выкласці ў змазаны маслам і абсыпаны сухарамі сатэйнік, пасыпаць цёртай брынзай і запекчы ва ўмерана нагрэтай духоўцы на працягу 40-50 хвілін да утварэння румянай скарыначкі. Гатовую запяканку выкласці на талерку і разрэзаць на порцыі.
|