-700 г маладой люцэрны,
-100 г сметанкавага масла,
-125 г мукі,
-300 мл малака,
-50 г сыра,
-50 г рысу,
-2 яйкі,
-соль,
-перац - па густу.
Лісце маладой люцэрны старанна прамыць і адварыць у салёнай вадзе на працягу 15 хвілін, адкінуць на сіта, прамыць халоднай вадой, даць сцячы і дробна нарэзаць.
Рыс адварыць, не разварваючы, у салёнай вадзе і прамыць халоднай вадой. У асобным рондалі разагрэць сметанкавае масла і спасераваць муку, дадаць, памешваючы, люцэрну і рыс, спасераваць разам 5 хвілін і, не перастаючы памешваць, уліць цёплае малако.
Пасаліць, паперчыць і выкласці ў змазаны маслам і абсыпаны сухарамі сатэйнік. Заліць узбітымі яйкамі з цёртым сырам і запекчы ў духоўцы.
|