-400 г макарон,
-соль,
-250 г варанай вяндліны (каўбасы),
-2 ст. лыжкі паніровачных сухароў,
-2 яйкі,
-100 г сметанкавага масла,
-200 г смятаны,
-чорны перац,
-мушкатавы арэх,
-палова пучка зялёнай цыбулі (калі ёсць).
Адварыце макароны ў падсоленай вадзе да гатовасці. Адкіньце макароны на друшляк і прамыйце іх. Форму для запекання вышмаруйце алеем і пасыпце сухарамі.
У разагрэтае масла дадайце яйкі, смятану, соль, перац, мушкатавы арэх. Перамяшайце запраўку да аднастайнай масы. Нарэжце вяндліну (каўбасу) кубікамі.
Перамяшайце з макаронамі. Пакладзіце макароны з вяндлінай ў форму і заліце смятанава-яечнай запраўкай. Пастаўце запяканку ў разагрэтую да 200 градусаў духоўку і запякайце 10-15 хвілін (да залацістай скарыначкі).
Гатовую запяканку можна зверху пасыпаць нарэзанай зялёнай цыбуляй. Падаць запяканку.
|