- цёртая цэдра
- 1 цытрыны
- малако - 1 л
- сліўкі - 300 мл
- карыца - 1 палачка
- яйка (жаўток) - 8 шт.
- цукар - 200 г + 2 ст.л.
- мука – 200 г
- лясныя арэхі (молатыя) – 100 г
- маліна – 200 г
- чарніца – 200 г.
Нагрэць у рондалі малако, дадаць сліўкі, цэдру і карыцу, варыць каля 5 хвілін. Ўзбіць жаўткі з цукрам у цвёрдую пену, дадаць муку.
Выцягнуць карычную палачку з малака, акуратна выліць гарачую малочную сумесь ў жаўткі, перамяшаць і выліць зваротна ў рондаль. Дадаць арэхі. Варыць, увесь час памешваючы, пакуль сумесь не згусне.
Ягады высыпаць ў форму, змазаную маслам, заліць сумессю. Пасыпаць зверху 2-мя сталовымі лыжкамі цукру і выпякаць пры тэмпературы 225° каля 10 хвілін.
|